Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Επιστημονική Ημερίδα για το βακτηριακό κάψιμο των μηλοειδών διοργανώνει ο Δήμος Αλεξάνδρειας

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, εγκαινιάζοντας πρόγραμμα ενημέρωσης του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής μας, για προβλήματα της γεωργικής παραγωγής που απασχολούν τους καλλιεργητές, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Το βακτηριακό κάψιμο των μηλοειδών (Erwinia Amylovora)».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

19:00-19:10 Χαιρετισμοί.
19:10-19:20 «Ιστορική αναδρομή του βακτηριακού καψίματος», Εισηγητής: Δημήτριος Σεργίου, Φυτοπαθολόγος, στέλεχος Αντιπεριφέρειας Νομού Ημαθίας.
19:20-19:40 «Συμπτωματολογία-Επιδημιολογία του βακτηριακού καψίματος», Εισηγητής: Γεώργιος Καραογλανίδης, Λέκτορας Φυτοπαθολογίας Α.Π.Θ.
19:40-20:00 «Σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης του βακτηριακού καψίματος», Εισηγητής: Νικόλαος Κατής, Καθηγητής Α.Π.Θ. – Δ/ντης Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας.
20:00-20:30 Συζήτηση-Λήξη Ημερίδας.

Η ημερίδα ενδιαφέρει τους γεωπόνους και τους καλλιεργητές μηλοειδών της περιοχής, δεδομένου ότι το βακτηριακό κάψιμο είναι μία από τις σοβαρότερες ασθένειες που προσβάλει τα μηλοειδή και κυρίως την αχλαδιά, η καταπολέμησή της είναι δύσκολη και η απώλεια παραγωγής μπορεί να είναι μεγάλη στις περιπτώσεις που έχει εξαπλωθεί η ασθένεια στους οπωρώνες

Ανάρτηση του site του Δήμου Αλεξάνδρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου