Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΘ: Ξύδι, λεμόνι ασπίδα στις κομμένες σαλάτες

trofima-sakoula

Η σαλμονέλα και η λιστέρια απειλούν όσους καταναλώνουν ψιλοκομμένες και συντηρημένες σαλάτες. Οι ψιλοκομμένες σαλάτες όχι μόνο χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά κατά τον τεμαχισμό αλλά είναι και πρόσφορες για τον πολλαπλασιασμό παθογόνων μικροοργανισμών. Ασπίδα για την προστασία από τα παθογόνα βακτήρια συνιστά η χρήση λεμονιού ή ξυδιού.

Αυτά επεσήμανε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής των τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παναγιώτης Σκανδάμης, με αφορμή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έρευνας επιστημόνων του Εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τρίτο Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας «Μικροβιόκοσμος»,οι εργασίες του οποίου αρχίζουν την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου